SALTIM BOCCA van ROUGET , SALIE , PROSCIUTTO , PASTA
2021-2022-1-2
Recept afdrukken
Delen via e-mail
Porties : 4
Ingrediënten
Voor de Saltim Bocca
- 4 Rouget barbetfilets zonder graat à 80 gr
- 4 Grote salieblaadjes
- 4 Schijfjes prosciutto crudo (Italiaanse luchtgedroogde rauwe ham)
Voor de pasta
- 4 Nestjes verse dunne pasta (linguine)
- 1 Rode peper
Voor de beurre rouge
- 3 dl dl rode wijn
- 1 Gehakte banaansjalot
- 1 Laurierblad
- 1 el Verse groene peperkorrels uit blik (Royal mail,)
- 60 gr Koude boter
- Suiker, peper, zout
Instructies
Beurre Rouge
- Laat de rode wijn met de gehakte banaansjalot, laurierblad en groene peperkorrels tot een gastrique inkoken, zeef en voeg een scheutje room toe. Laat opkoken en monteer met de koude boter. Breng op smaak met suiker, peper en zout.
Linguine
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken, besprenkel met olijfolie en schud om. Meng de fijngehakte rode peper er door en voeg een klontje boter toe. Houd warm
Saltimbocca
- Leg een salieblaadje op elke visfilet en wikkel er een schijfje ham omheen, kruid met peper. Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de saltimbocca aan beide kanten goudbruin. Houd de vis warm
Presentatie
- Verdeel de linguine over de borden, leg daar de saltimbocca op en werk af met de saus
Wijnsuggestie
Een mooi stukje vis, bereid als saltimbocca: met een blaadje salie en omwikkeld met prosciutto. Dit samen met de volle smaak van de ham en de rode wijnsaus heeft ons doen besluiten om te kiezen voor de Pinot Noir van Achille Thirion, welke lichtgekoeld het best tot zijn recht komt. Een zachte soepele wijn, welke smaakvol is, met een mooie combinatie van rood fruit, rijpe kersen en peperige tonen. De wijn heeft mooie helderrode kleur en nagenoeg geen tannines. (Bensdorp)
Copyright 2021 © Cercle Des Gourmets