Doe een handjevol rooksnippers in een martini-glas en steek hierin een takje rozemarijn.
Neem een velletje vershoudfolie en span dit rondom zo strak mogelijk op het glas. Zorg dat er geen rimpeltjes in zitten en dat de folie tenminste 5 mm glad over de rand zit.
Neem een mesje met een scherpe punt en verwarm dit in een vlam. Ga dan met de punt van het hete mes op ong. 3 mm van de rand langs het glas. Je ziet dat je nu de overtollige folie weg kunt halen.
Verhit de punt van een rond metalen voorwerp (bijv. een spuitmondje) en brand hiermee een gaatje ter grootte van een dubbeltje op ca. 1 cm van de rand.
Voor de garnalen
Bestrooi ze met peper en zout. Rook en gaar de garnalen in een rookoven.
Verwijder de staartjes en snijd de garnalen in stukjes. Houdt er 1 per glas apart om te garneren.
Snijd de bieslook in kleine stukjes. Snijd de ui zeer fijn. Snijd ook de knoflook zeer fijn en snijd de peper in ragfijne streepjes.
Fruit de ui en knoflook in een beetje olie in de koekenpan. Voeg de peper toe, haal uit de pan en laat afkoelen tot handwarm. Voeg de bieslook toe en vermeng alles met de garnalen
Afwerking:
Leg een hoeveelheid garnaal op de folie, zorg dat het mengsel niet te nat is.
Werk af met 1 garnaal met staart en sprietjes bieslook.
Blaas rook d.m.v. een rookpistool via het gat in de folie in het glas.
Direct serveren ! En eet met een lepel (anders gaat de folie stuk ! )