Yakitori spiesjes

Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Japans
Trefwoord saté, spies, yakitori
Recept afdrukken
Porties : 16 stokjes

Keukengereedschap

  • 16 Saté-stokjes

Ingrediënten
  

  • 500 gr Kippendijen
  • 8 el Mirin ( zoete rijstwijn )
  • 4 el Saké Kan ook chinese kookwijn ( Shaohsing )
  • 8 el Zoute sojasaus ( Kikkoman )
  • 1 el Bruine basterdsuiker ( licht )
  • 1 st Lente-ui, in ringetjes
  • 1 tl Sesamzaad

Instructies
 

  • Zet de satéstokjes in een glas warm water
  • De kip in kleine blokjes snijden ( zodat je er 16 stokjes van kunt maken )
  • Bestrooi de blokjes kip met zout en rijg ze aan de stokjes, bewaar ze afgedekt in de koelkast
  • Meng de mirin, sake, sojasaus en basterdsuiker in een steelpan. Breng aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost. Zet het vuur laag en laat 30 min. pruttelen tot je een stroperige saus hebt gekregen. Roer geregeld door.
  • Gril de spiesjes gaar op de BBQ of grill en lak ze zeker een keer of 8 af met het stroperige mengsel terwijl ze aan het garen zijn.
  • Leg de spiesjes op een schaal en garneer met de lente-ui en sesamzaad, serveer direct

Copyright 2022 © René de Ruijter