Aspergemousse in een glaasje

Gang Amuse
Keuken Frans
Trefwoord asperge, mousse
jup amuse, asperge, mousse
Recept afdrukken
Porties : 4

Keukengereedschap

  • 4 Amuseglaasjes

Ingrediënten
  

  • 320 gr witte asperges
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • 3 blaadjes gelatine
  • 150 ml slagroom
  • snuf peper en zout / bouillonpoeder
  • peterselie om te garneren

Instructies
 

  • Week de gelatine in koud water
  • Kook de asperges gaar
  • Bewaar 4 dunne asperges voor de garnering
  • Mix de rest van de asperges in de keukenmachine
  • Warm de mix weer wat op en los de gelatine er in op
  • Sla de slagroom lobbig en meng door de aspergemix
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Verdeel met mengsel over de glaasjes
  • Steek de overgebleven asperges er in
  • Laat min. 1 uur opstijven in de koelkast
  • Garneer de glaasjes met de zalm en peterselie

Copyright 2022 © René de Ruijter