Coquille met crumble van walnotenpesto

Gang Amuse
Keuken Algemeen
Trefwoord amuse, coquille
jup amuse, coquille
Recept afdrukken
Porties : 8 stuks

Keukengereedschap

  • 8 Amuse-lepels

Ingrediënten
  

Voor de walnotenpesto

  • 1 hand platte peterselie
  • 1 hand walnoten
  • 1 snuf zeezout
  • 1/2 tn knoflook
  • 30 gr pecorino of parmezaanse kaas
  • 200 ml extra virgine olijfolie

Voor de coquilles

  • 8 st coquilles
  • 1 snuf zwarte peper
  • 1 klontje roomboter
  • 4 el panko
  • enkel blaadjes cress ( ter garnering )

Instructies
 

Voor de pesto

  • Rasp de pecorino fijn.
  • Mix alle ingrediënten in de mixer

Voor de coquilles

  • Verwarm de oven voor op 220 °c
  • Vermeng 4 eetlepels pesto met 4 eetlepes panko
  • Laat in een braadslee 3 min. boven in oven kleuren
  • Bak de coquilles kort in een hete pan
  • Verdeel de coquilles over de lepels en verdeel hier de crumble over
  • Werk af met een blaadje cress
  • Serveer direct

Copyright 2022 © René de Ruijter