Pulled Pork Appleplum
Heerlijke amuse
Recept afdrukken
Delen via e-mail
Porties : 30 personen
Keukengereedschap
- 30 Amuseglaasjes
Ingrediënten
Pulled Porc
- 2 el Bruine suiker
- 1 el Knoflookpoeder
- 1500 gr Pulled Porc van varkensprocureur
- 1 el Komijnpoeder
- 1 el Milde Paprikapoeder
- 1 el Chilipoeder
- 1 tl Gerookte paprikapoeder
- 1 el Mosterd
- 1,5 el Zout
- 1 fl Belgisch bier
Appleplum
- 90 gr Gedroogde pruimen
- 1,5 st Granny Smith appel
- 4 st Gedroogde tomaten
Presentatie
- 12 snee Geroosterd brood, in repen gesneden
- 300 gr Serranoham in plakjes
- 1 el Platte peterselie
- 1 bosje Rucola of frisseé sla
Instructies
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 150 gr
Pulled Porc
- Kneus de mosterdzaadjes in de vijzel
- Wrijf het vlees in met de ingrediënten
- Braad het vlees aan
- Leg in een bakblik en vul aan met het bier
- Dek af met alufolie
- Laat ong. 4 uur garen
- Laat 30 min. rusten
- Trek het vlees uit elkaar met een paar vorken
Appleplum
- Snijd de appel in kleine brunoise
- Snijd de gewelde pruimen in kleine brunoise
- Snijd de gedroogde tomeaten in kleine brunoise
- Meng de appel, pruimen en tomaten met elkaar
- Leg de serranoham op een bakplaat en bak krokant in een oven van 180 gr.
- Bk het brood met olijfolie in een pan
- Bestrooi het broodmet de fijngehakte peterselie en wat zou
Presentatie
- Vul de glaasjes voor 2/3 met het mengsel appleplum
- Meng het vlees met een beetje braadvocht
- Voeg 1/3 vlees toe op de appleplum
- Voeg wat rucola of frisseé toe
- Breek de serranohamplakjes in stripjes
- Steek 2 stripjes serranoham in de zijkant van het glas
- Leg op het glas het geroosterd brood
Copyright 2021 © Cercle Des Gourmets