Pulled Pork Appleplum
Heerlijke amuse
Gang Amuse
Keuken Amerikaans
Recept afdrukken
Delen via e-mail
Pulled Porc
- 2 el Bruine suiker
- 1 el Knoflookpoeder
- 1500 gr Pulled Porc van varkensprocureur
- 1 el Komijnpoeder
- 1 el Milde Paprikapoeder
- 1 el Chilipoeder
- 1 tl Gerookte paprikapoeder
- 1 el Mosterd
- 1,5 el Zout
- 1 fl Belgisch bier
Appleplum
- 90 gr Gedroogde pruimen
- 1,5 st Granny Smith appel
- 4 st Gedroogde tomaten
Presentatie
- 12 snee Geroosterd brood, in repen gesneden
- 300 gr Serranoham in plakjes
- 1 el Platte peterselie
- 1 bosje Rucola of frisseé sla
Pulled Porc
Kneus de mosterdzaadjes in de vijzel
Wrijf het vlees in met de ingrediënten
Braad het vlees aan
Leg in een bakblik en vul aan met het bier
Dek af met alufolie
Laat ong. 4 uur garen
Laat 30 min. rusten
Trek het vlees uit elkaar met een paar vorken
Appleplum
Snijd de appel in kleine brunoise
Snijd de gewelde pruimen in kleine brunoise
Snijd de gedroogde tomeaten in kleine brunoise
Meng de appel, pruimen en tomaten met elkaar
Leg de serranoham op een bakplaat en bak krokant in een oven van 180 gr.
Bk het brood met olijfolie in een pan
Bestrooi het broodmet de fijngehakte peterselie en wat zou
Presentatie
Vul de glaasjes voor 2/3 met het mengsel appleplum
Meng het vlees met een beetje braadvocht
Voeg 1/3 vlees toe op de appleplum
Voeg wat rucola of frisseé toe
Breek de serranohamplakjes in stripjes
Steek 2 stripjes serranoham in de zijkant van het glas
Leg op het glas het geroosterd brood
Copyright 2022 © René de Ruijter