Pulled Pork Appleplum

Heerlijke amuse
Gang Amuse
Keuken Amerikaans
Porties 30 personen

Equipment

  • 30 Amuseglaasjes

Ingrediënten
  

Pulled Porc

  • 2 el Bruine suiker
  • 1 el Knoflookpoeder
  • 1500 gr Pulled Porc van varkensprocureur
  • 1 el Komijnpoeder
  • 1 el Milde Paprikapoeder
  • 1 el Chilipoeder
  • 1 tl Gerookte paprikapoeder
  • 1 el Mosterd
  • 1,5 el Zout
  • 1 fl Belgisch bier

Appleplum

  • 90 gr Gedroogde pruimen
  • 1,5 st Granny Smith appel
  • 4 st Gedroogde tomaten

Presentatie

  • 12 snee Geroosterd brood, in repen gesneden
  • 300 gr Serranoham in plakjes
  • 1 el Platte peterselie
  • 1 bosje Rucola of frisseé sla

Instructies
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 150 gr

Pulled Porc

  • Kneus de mosterdzaadjes in de vijzel
  • Wrijf het vlees in met de ingrediënten
  • Braad het vlees aan
  • Leg in een bakblik en vul aan met het bier
  • Dek af met alufolie
  • Laat ong. 4 uur garen
  • Laat 30 min. rusten
  • Trek het vlees uit elkaar met een paar vorken

Appleplum

  • Snijd de appel in kleine brunoise
  • Snijd de gewelde pruimen in kleine brunoise
  • Snijd de gedroogde tomeaten in kleine brunoise
  • Meng de appel, pruimen en tomaten met elkaar
  • Leg de serranoham op een bakplaat en bak krokant in een oven van 180 gr.
  • Bk het brood met olijfolie in een pan
  • Bestrooi het broodmet de fijngehakte peterselie en wat zou

Presentatie

  • Vul de glaasjes voor 2/3 met het mengsel appleplum
  • Meng het vlees met een beetje braadvocht
  • Voeg 1/3 vlees toe op de appleplum
  • Voeg wat rucola of frisseé toe
  • Breek de serranohamplakjes in stripjes
  • Steek 2 stripjes serranoham in de zijkant van het glas
  • Leg op het glas het geroosterd brood