Gestoofd konijn in witte wijnsaus

Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Trefwoord konijn
Recept afdrukken
Porties : 4

Ingrediënten
  

  • 4 st Tamme konijnenbouten of 1kg hele konijn
  • 25 gr Boter
  • 25 gr Zonnenbloemolie
  • 1 st Ui
  • 2 tn Knoflook
  • 1 st Kleine winterwortel
  • 40 gr Bloem
  • 250 ml Witte wijn
  • 1 pot wild of gevogelte-fond
  • 50 gr Grove mosterd
  • 2 bl Laurier
  • 1 st Kaneelstokje
  • 200 gr Gewelde pruimen zonder pit
  • Peper en zout naar smaak
  • Paprikapoeder

Instructies
 

  • Verhit de olie en de boter in een braadpan
  • Wrijf de bouten droog en bestrooi met perper, zout en paprikapoeder
  • Bak de bouten rondom bruin aan, leg ze apart in een schaal
  • Bak de ui en wortel tot het wat begint te kleuren, voeg dan de knoflook toe
  • Strooi hierover de bloem en bak al roerend 1 min. mee
  • Voeg de wijn en de mosterd toe en roer totdat de saus begint te binden
  • Voeg de fond toe
  • Voeg zoveel water toe zodat de saus dik vloeibaar wordt
  • Voeg de laurier, kaneelstokje en pruimen toe
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Leg de konijnenbouten in een ovenschaal
  • Giet de saus over de bouten, zorg dat de bouten nagenoeg onder staan
  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Stoof de bouten ong. 1,5 tot 2 uur
  • Serveer hierbij bv gekookte aardappelen bestrooid met rozemarijn en bv. spitskool of witte kool

Copyright 2022 © René de Ruijter