Verhit de olie en de boter in een braadpan
Wrijf de bouten droog en bestrooi met perper, zout en paprikapoeder
Bak de bouten rondom bruin aan, leg ze apart in een schaal
Bak de ui en wortel tot het wat begint te kleuren, voeg dan de knoflook toe
Strooi hierover de bloem en bak al roerend 1 min. mee
Voeg de wijn en de mosterd toe en roer totdat de saus begint te binden
Voeg de fond toe
Voeg zoveel water toe zodat de saus dik vloeibaar wordt
Voeg de laurier, kaneelstokje en pruimen toe
Breng op smaak met peper en zout
Leg de konijnenbouten in een ovenschaal
Giet de saus over de bouten, zorg dat de bouten nagenoeg onder staan
Verwarm de oven voor op 160 graden
Stoof de bouten ong. 1,5 tot 2 uur
Serveer hierbij bv gekookte aardappelen bestrooid met rozemarijn en bv. spitskool of witte kool