Gevulde Parelhoen waarbij bloemkool en meiknolletjes

Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Trefwoord ballotine, gevogelte, parelhoen
Recept afdrukken
Porties : 4

Ingrediënten
 

Voor de gevulde parelhoenfilet

  • 2 st Parelhoenfilets
  • 1 st Vulling van 1 saucijsje ( verse worst )
  • 1 Handje Pistachenootjes
  • 50 gr Bacon
  • 1 Klein handje peterselie

Voor de groenten

  • 1/2 st Bloemkool
  • 200 gr Diepvrieserwten
  • 2 st Meiknolletjes
  • 1 st Pastinaak of schorseneer

Extra

  • 1 Basis-saus voor vlees (event. apart maken)

Instructies
 

Parelhoen

  • Haal de vulling uit de saucijs, vermeng hierin de stukjes pistachenoot en
    de kleingesneden peterselie
  • Snijd de filet open zodat je een plat stuk overhoudt ( zo plat als een schnitzel )
  • Leg een strook alufolie klaar, vet dit in met olijfolie en bestrooi met peper en zout
  • Leg hierop reepjes bacon ter breedte van de filet, leg hierop de filet
  • Vorm een rolletje van de vulling en leg deze in het midden van de filet
  • Rol met behulp van de alufolie op tot een strak rolletje, rol dit goed dicht (event. dubbel )
  • Pocheer de rolltjes een half uur in water wat tegen de kook aan zit
  • Haal ze uit het water en laat afkoelen

Groenten

  • Snijd plakjes van de roosjes bloemkool en bak deze licht
  • Kook de erwten een paar minuten en maak er een puree van in de keukenmachine
  • Kook de meiknolletjes in hun geheel en snijd daarna in vieren

Presentatie

  • Maak een basis-saus voor vlees
  • Snij dunne lange repen van de pastinaak of schorseneer en frituur deze in zonnebloemolie lichtbruin
    en laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi direct met een beetje zout
  • Pak de parelhoen uit en bak de rolletjes in olijfolie zodat ze goed warm zijn
  • Snijd er vervolgens plakjes van ong. 1 cm van
  • Leg deze mooi op een voorverwarmd bord en giet hierover de vleessaus
  • Schik hierop de pastinaakchips (of schorseneer )

Copyright 2021 © Cercle Des Gourmets