Kip Korma
indiaas gerecht
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Recept afdrukken
Delen via e-mail
- 400 gr Kipfilet of kippendij
- 1 st Uit
- 1 tn Knoflook
- 400 gr Tometenblokjes uit blik
- 200 ml Kokosmelk
- 2 el Olijfolie of zonnebloemolie
Voor de kruiden
- 0,5 tl Kaneel
- 1,5 tl Kurkuma (geelwortel)
- 2 tl Garam Masala
- 0,5 tl Ketoembar ( gemalen koriander )
- 1 snufje Chilipoeder
- 0,5 blokje Kippenbouillon
Snijd de kip in blokjes
Snijd de ui en knoflook fijn en bak in de olie
Voeg de kip toe en bak mee tot bijna gaar (5 min )
Voeg de kruiden toe en roer goed door elkaar
Doe de tomatenblokjes erbij
Laat 2 min. pruttelen
Voeg de kokosmelk toe
Laat eventueel een beetje inkoken tot de saus wat dikker isevent. wat vers gesneden koriander ter garnering.
Copyright 2021 © Cercle Des Gourmets