Kip Korma
indiaas gerecht
Recept afdrukken
Delen via e-mail
Porties : 4 personen
Ingrediënten
- 400 gr Kipfilet of kippendij
- 1 st Uit
- 1 tn Knoflook
- 400 gr Tometenblokjes uit blik
- 200 ml Kokosmelk
- 2 el Olijfolie of zonnebloemolie
Voor de kruiden
- 0,5 tl Kaneel
- 1,5 tl Kurkuma (geelwortel)
- 2 tl Garam Masala
- 0,5 tl Ketoembar ( gemalen koriander )
- 1 snufje Chilipoeder
- 0,5 blokje Kippenbouillon
Instructies
- Snijd de kip in blokjes
- Snijd de ui en knoflook fijn en bak in de olie
- Voeg de kip toe en bak mee tot bijna gaar (5 min )
- Voeg de kruiden toe en roer goed door elkaar
- Doe de tomatenblokjes erbij
- Laat 2 min. pruttelen
- Voeg de kokosmelk toe
- Laat eventueel een beetje inkoken tot de saus wat dikker isevent. wat vers gesneden koriander ter garnering.
Serveren
- Seveer met rijst en bv. sperziebonen, broccoli en bv. naanbrood
Copyright 2021 © Cercle Des Gourmets