Kip Korma

indiaas gerecht
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Recept afdrukken
Porties : 4 personen

Ingrediënten
 

  • 400 gr Kipfilet of kippendij
  • 1 st Uit
  • 1 tn Knoflook
  • 400 gr Tometenblokjes uit blik
  • 200 ml Kokosmelk
  • 2 el Olijfolie of zonnebloemolie

Voor de kruiden

  • 0,5 tl Kaneel
  • 1,5 tl Kurkuma (geelwortel)
  • 2 tl Garam Masala
  • 0,5 tl Ketoembar ( gemalen koriander )
  • 1 snufje Chilipoeder
  • 0,5 blokje Kippenbouillon

Instructies
 

  • Snijd de kip in blokjes
  • Snijd de ui en knoflook fijn en bak in de olie
  • Voeg de kip toe en bak mee tot bijna gaar (5 min )
  • Voeg de kruiden toe en roer goed door elkaar
  • Doe de tomatenblokjes erbij
  • Laat 2 min. pruttelen
  • Voeg de kokosmelk toe
  • Laat eventueel een beetje inkoken tot de saus wat dikker is
    event. wat vers gesneden koriander ter garnering.

Serveren

  • Seveer met rijst en bv. sperziebonen, broccoli en bv. naanbrood

Copyright 2021 © Cercle Des Gourmets