Rendang ( klassiek )

Gang Hoofdgerecht
Keuken indonesisch
Trefwoord rendang, rund, vlees
Recept afdrukken
Porties : 4

Ingrediënten
  

Voor de boemboe

  • 2 tl korianderzaad (ketoembar)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 tl komijnzaad (djinten)
  • 6 kemirinootjes
  • ½ tl koenjit ( of 3 cm verse )
  • tl laos ( of 3cm verse )
  • tl gember (djahé) ( of 3 cm verse )
  • 6 tn knoflook
  • ½ blokje trassi ( of 1 eetlepel pasta )
  • 5 st sjalotten
  • 2 st lomboks ( rode peper )

Voor de rendang met vlees

  • 600 gr runderstoofvlees
  • 2 st sereh ( citroengras )
  • 4 st verse salamblad
  • 4 st verse drjeruk purut ( limoenblaadjes )
  • 1 blik kokosmelk ( 400 ml )
  • 100 ml water

Instructies
 

Voor de boemboe

  • Snijd de ui en knoflook in kleinere stukken
  • Doe de ui, knoflook en kruiden in een vijzel of keukenmachine
  • Vijzel of maal dit tot een pasta

Voor de rendang

  • Snijd het vlees in stukken
  • Bak het vlees goed aan
  • Haal het vlees uit de pan
  • Bak de boemboe aan en voeg vervolgens het vlees toe
  • Voeg de salam en djeroek blaadjes alsmede de sereh toe
  • Voeg de kokosmelk toe
  • Vul eventueel op met water tot het vlees onder staat.
  • Stoof het vlees voor min. 1½ uur
  • Laat inkoken ( gerecht moet niet te nat en niet te droog zijn )
  • Serveer met rijst

Copyright 2022 © René de Ruijter