Skip to content
Home
Recepten
Frans
Nederlands
Indonesisch
Indiaas
Italiaans
Borrelhapjes
Japans
Bijgerechten
Soepen
Info
Kruiden
Basisrecepten
Rendang ( klassiek )
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
indonesisch
Trefwoord
rendang, rund, vlees
Recept afdrukken
Delen via e-mail
Porties :
4
Ingrediënten
1x
2x
3x
Voor de boemboe
2
tl
korianderzaad (ketoembar)
1
el
zonnebloemolie
2
tl
komijnzaad (djinten)
6
kemirinootjes
½
tl
koenjit
( of 3 cm verse )
1½
tl
laos
( of 3cm verse )
1½
tl
gember (djahé)
( of 3 cm verse )
6
tn
knoflook
½
blokje
trassi ( of 1 eetlepel pasta )
5
st
sjalotten
2
st
lomboks ( rode peper )
Voor de rendang met vlees
600
gr
runderstoofvlees
2
st
sereh ( citroengras )
4
st
verse salamblad
4
st
verse drjeruk purut ( limoenblaadjes )
1
blik
kokosmelk ( 400 ml )
100
ml
water
Instructies
Voor de boemboe
Snijd de ui en knoflook in kleinere stukken
Doe de ui, knoflook en kruiden in een vijzel of keukenmachine
Vijzel of maal dit tot een pasta
Voor de rendang
Snijd het vlees in stukken
Bak het vlees goed aan
Haal het vlees uit de pan
Bak de boemboe aan en voeg vervolgens het vlees toe
Voeg de salam en djeroek blaadjes alsmede de sereh toe
Voeg de kokosmelk toe
Vul eventueel op met water tot het vlees onder staat.
Stoof het vlees voor min. 1½ uur
Laat inkoken ( gerecht moet niet te nat en niet te droog zijn )
Serveer met rijst
Copyright 2022 © René de Ruijter
Home
Recepten
Indonesisch
test
Indiaas
.
Frans
.
Nederlands
Italiaans
Italiaans
Info
Kruiden
Basisrecepten