Babi Smoor

Heerlijk gerecht
Gang Hoofdgerecht
Keuken indonesisch
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 400-500 gram Varkensvlees
  • 3 tenen Knoflook
  • 2 blaadjes Salam
  • 1 Ui of 2 sjalotten
  • 3 schijfjes Gember
  • 1 el Citroensap
  • 1 tl Ketoembar (korianderpoeder)
  • 1 tl Nootmuskaat
  • 5 el Ketjap Manis

Instructies
 

  • Snijd het vlees in blokjes
  • Snijd de ui en de knoflook fijn
  • Bak het vlees even rondom aan
  • Voeg na 5 min de ui en knoflook en de gember toe en bak 2 minuten mee
  • Voeg de kruiden, de ketjap en de salamblaadjes toe
  • Voeg de citroensap toe
  • Voeg ong. 250 à 300 ml water toe
  • Laat het geheel ong. 40-45 min doorpruttelen en laat eventueel de saus een beetje indikken.

Notities

Heerlijk met rijst en bv boontjes of broccoli o.i.d.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!