Babi Smoor

Heerlijk gerecht
Gang Hoofdgerecht
Keuken indonesisch
Recept afdrukken
Porties : 4 Personen

Ingrediënten
 

  • 400-500 gram Varkensvlees
  • 3 tenen Knoflook
  • 2 blaadjes Salam
  • 1 Ui of 2 sjalotten
  • 3 schijfjes Gember
  • 1 el Citroensap
  • 1 tl Ketoembar (korianderpoeder)
  • 1 tl Nootmuskaat
  • 5 el Ketjap Manis

Instructies
 

  • Snijd het vlees in blokjes
  • Snijd de ui en de knoflook fijn
  • Bak het vlees even rondom aan
  • Voeg na 5 min de ui en knoflook en de gember toe en bak 2 minuten mee
  • Voeg de kruiden, de ketjap en de salamblaadjes toe
  • Voeg de citroensap toe
  • Voeg ong. 250 à 300 ml water toe
  • Laat het geheel ong. 40-45 min doorpruttelen en laat eventueel de saus een beetje indikken.

Wijnsuggestie

Heerlijk met rijst en bv boontjes of broccoli o.i.d.

Copyright 2021 © Cercle Des Gourmets

tessssss

ddfdsfsfsfsfsfsfdsfd sfdfd fdsf sdfs fds