Skip to content
Home
Recepten
Frans
Nederlands
Indonesisch
Indiaas
Italiaans
Borrelhapjes
Japans
Bijgerechten
Soepen
Info
Kruiden
Basisrecepten
Babi Smoor
Heerlijk gerecht
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
indonesisch
Recept afdrukken
Delen via e-mail
Porties :
4
Personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
400-500
gram
Varkensvlees
3
tenen
Knoflook
2
blaadjes
Salam
1
Ui of 2 sjalotten
3
schijfjes
Gember
1
el
Citroensap
1
tl
Ketoembar (korianderpoeder)
1
tl
Nootmuskaat
5
el
Ketjap Manis
Instructies
Snijd het vlees in blokjes
Snijd de ui en de knoflook fijn
Bak het vlees even rondom aan
Voeg na 5 min de ui en knoflook en de gember toe en bak 2 minuten mee
Voeg de kruiden, de ketjap en de salamblaadjes toe
Voeg de citroensap toe
Voeg ong. 250 à 300 ml water toe
Laat het geheel ong. 40-45 min doorpruttelen en laat eventueel de saus een beetje indikken.
Wijnsuggestie
Heerlijk met rijst en bv boontjes of broccoli o.i.d.
Copyright 2022 © René de Ruijter
Home
Recepten
Indonesisch
test
Indiaas
.
Frans
.
Nederlands
Italiaans
Italiaans
Info
Kruiden
Basisrecepten