Skip to content
Home
Recepten
Frans
Nederlands
Indonesisch
Indiaas
Italiaans
Borrelhapjes
Japans
Bijgerechten
Soepen
Info
Kruiden
Basisrecepten
Eend Takaki met noedelsalade
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Japans
Trefwoord
noedels, ramen, tataki
Recept afdrukken
Delen via e-mail
Porties :
4
Ingrediënten
1x
2x
3x
Voor de eend
2
st
Eendenborstfilets
50
ml
Sojasaus
50
ml
Olijfolie
1
tn
Knoflook
3
el
Ahornsiroop
4
el
Rijstazijn
ns
Sriracha saus ( of chilisaus )
Voor de noedelsalade
250
gr
Somen noedels ( japanse noedels )
125
gr
Wakamé
½
st
Rode peper
½
st
Chinese kool
30
gr
Verse gember
1
st
Komkommer
2
st
Sinaasappel
Paar druppels sesamolie
5
gr
Sesamzaad
Instructies
Voor de eendenborst
Snijd het vel kruisgewijs ondiep in
Pers de knoflook
Meng de ingrediënten tot een marinade
Leg de filets in een koude koekenpan en bak ze aan de velkant totdat het meeste van het vet is gesmolten. Draai ze hierna even om.
Giet het vet uit de pan
Zet op zacht vuur en giet de marinade over het vlees
Haal na 2 minuten de pan van het vuur en laat de filets rusten in de marinade
Voor de noedelsalade
Gaar de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking ( meestal erg kort )
Giet de noedels af en spoel na met koud water
Snijd de kool in fijne reepjes
Snijd de komkommer eerst in vieren en daarna in kleine plakjes
Snijd de peper, zonder zaad en lijsten, in ragfijne reepjes
Rasp de gember
Meng alles samen
Schil de sianaasappels en snijd hieruit de partjes ( à vif techniek)
Druppel een paar druppels sesamolie over de salade
Presentatie
Snijd de filets in plakken van 0,5 cm dik
Leg deze dakpansgewijs op een bord
Leg een uitsteekring op het bord en vul deze gedeeltelijk met salade
Strooi wat sesamzaad over het vlees
Serveer
Copyright 2022 © René de Ruijter
Home
Recepten
Indonesisch
test
Indiaas
.
Frans
.
Nederlands
Italiaans
Italiaans
Info
Kruiden
Basisrecepten