Eend Takaki met noedelsalade

Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Trefwoord noedels, ramen, tataki
Recept afdrukken
Porties : 4

Ingrediënten
  

Voor de eend

  • 2 st Eendenborstfilets
  • 50 ml Sojasaus
  • 50 ml Olijfolie
  • 1 tn Knoflook
  • 3 el Ahornsiroop
  • 4 el Rijstazijn
  • ns Sriracha saus ( of chilisaus )

Voor de noedelsalade

  • 250 gr Somen noedels ( japanse noedels )
  • 125 gr Wakamé
  • ½ st Rode peper
  • ½ st Chinese kool
  • 30 gr Verse gember
  • 1 st Komkommer
  • 2 st Sinaasappel
  • Paar druppels sesamolie
  • 5 gr Sesamzaad

Instructies
 

Voor de eendenborst

  • Snijd het vel kruisgewijs ondiep in
  • Pers de knoflook
  • Meng de ingrediënten tot een marinade
  • Leg de filets in een koude koekenpan en bak ze aan de velkant totdat het meeste van het vet is gesmolten. Draai ze hierna even om.
  • Giet het vet uit de pan
  • Zet op zacht vuur en giet de marinade over het vlees
  • Haal na 2 minuten de pan van het vuur en laat de filets rusten in de marinade

Voor de noedelsalade

  • Gaar de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking ( meestal erg kort )
  • Giet de noedels af en spoel na met koud water
  • Snijd de kool in fijne reepjes
  • Snijd de komkommer eerst in vieren en daarna in kleine plakjes
  • Snijd de peper, zonder zaad en lijsten, in ragfijne reepjes
  • Rasp de gember
  • Meng alles samen
  • Schil de sianaasappels en snijd hieruit de partjes ( à vif techniek)
  • Druppel een paar druppels sesamolie over de salade

Presentatie

  • Snijd de filets in plakken van 0,5 cm dik
  • Leg deze dakpansgewijs op een bord
  • Leg een uitsteekring op het bord en vul deze gedeeltelijk met salade
  • Strooi wat sesamzaad over het vlees
  • Serveer

Copyright 2022 © René de Ruijter