Gehaktballen van De Librije

De lekkerste van het land
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gr Rundergehakt
  • 2 el Ketjap Manis
  • 2 el Grove mosterd
  • 1 tl Cayennepeper
  • 1 st Fijn gesnipperde ui
  • 1 st Ei
  • 40 gr Paneermeel
  • 3 el Roomboter
  • 3 el Zonnebloemolie ( dan verbrandt de boter niet )
  • 1 post Vleesfond
  • 1 tl Zout

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten met het gehakt ( behalve de boter, olie en fond )
  • Draai hier 4 ballen van
  • Laat 30 min. afgedekt rusten in de koelkast
  • Verhit de boter en olie en braad de ballen hierin aan
  • Voeg de fond toe en event. nog wat ketjap manis
  • Laat in 45 min. zachtjes gaar worden