Groentetaartje

Gang Bijgerecht
Keuken Algemeen
Trefwoord groente, hartig, taartje
Recept afdrukken
Porties : 4

Keukengereedschap

  • Kookringen van 8 cm Ø

Ingrediënten
  

  • 200 gr vastkokende aardappels (in schijfjes)
  • 50 gr rode wortel (in schijfjes)
  • 50 gr gele wortel (in schijfjes)
  • 50 gr oranje wortel (in schijfjes)
  • 50 gr maiskolfjes
  • 50 gr broccoli
  • 3 st eieren
  • ½ dl room
  • 1 st teentje knoflook
  • 50 gr geraspte kaas

Instructies
 

Voor de groenten

  • Blancheer de aardappelschijfjes, de rode, de gele en de oranje wortelschijfjes voor driekwart gaar.
  • Kook de maiskolfjes en de broccoli 2 minuten en laat in een zeef uitlekken.
  • Bekleed 4 ringen van 8 cm doorsnee aan de onderkant met alufolie zodat de ei massa er niet uitloopt.
  • Bekleed de binnenkant van de ringen met bakpapier. Begin de opbouw met aardappelschijfjes, en werk af met de gesneden groenteplakjes.

Voor de vulling:

  • Maak een mengsel van de eieren, room, knoflook, peper, zout en geraspte kaas

Copyright 2022 © René de Ruijter