Wortel en aardappel-beignets

Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans
Trefwoord halloumi
Recept afdrukken
Porties : 4 personen

Keukengereedschap

  • 4 Kookringen

Ingrediënten
  

  • 250 gr Halloumi
  • 2 st Grofgeraspte dikke wortels
  • 3 st Aardappels
  • 5 st Lente-uitjes
  • 1 el Ketoembar ( koriander )
  • 30 gr Kikkererwtenmeel of aardappelmeel of bloem
  • 2 st Losgeklopte eieren
  • 3 el Olie
  • 1 handje Rucola
  • 4 el Citroensaus
  • Peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Maal 50gr van de halloumikaas fijn. Snij de overige 200gr in plakjes en leg even opzij.
  • Schil de wortels en rasp ze.
  • Snij de bosuitjes in fijne ringetjes.
  • Klop de eieren los
  • Meng de geraspte halloumi met de geraspte wortels, bosuitjes, korianderpoeder, peper en zout. Meng dit goed.
  • Meng onder deze massa de losgeklopte eieren.
  • Voeg als laatste de bloem toe meng alles goed.
  • Verhit in een ruime pan een klontje boter of olie. Er moet echt genoeg olie in de pan zijn, anders gaan de beignets plakken aan de bodem.
  • Als de olie goed heet is lepel dan een hoopje van het wortelmengsel in de pan en druk plat
  • Laat de beignets ongeveer 2 a 3 min per kant bakken tot ze goudbruin zien
  • Je kan meerdere beignets tegelijk bakken.
  • Verhit tijdens het bakken van de beignets, een grillpan of andere pan (zonder vetstof)
  • Bak hierin de plakjes haloumi ongeveer 1 a 2min per kant.
  • Serveer de beignets samen met de gegrilde halloumi en sla.

Copyright 2022 © René de Ruijter