Maal 50gr van de halloumikaas fijn. Snij de overige 200gr in plakjes en leg even opzij.
Schil de wortels en rasp ze.
Snij de bosuitjes in fijne ringetjes.
Klop de eieren los
Meng de geraspte halloumi met de geraspte wortels, bosuitjes, korianderpoeder, peper en zout. Meng dit goed.
Meng onder deze massa de losgeklopte eieren.
Voeg als laatste de bloem toe meng alles goed.
Verhit in een ruime pan een klontje boter of olie. Er moet echt genoeg olie in de pan zijn, anders gaan de beignets plakken aan de bodem.
Als de olie goed heet is lepel dan een hoopje van het wortelmengsel in de pan en druk plat
Laat de beignets ongeveer 2 a 3 min per kant bakken tot ze goudbruin zien
Je kan meerdere beignets tegelijk bakken.
Verhit tijdens het bakken van de beignets, een grillpan of andere pan (zonder vetstof)
Bak hierin de plakjes haloumi ongeveer 1 a 2min per kant.
Serveer de beignets samen met de gegrilde halloumi en sla.