Gevulde Parelhoen waarbij bloemkool en meiknolletjes
Recept afdrukken Delen via e-mail Porties : 4
Ingrediënten
Voor de gevulde parelhoenfilet
- 2 st Parelhoenfilets
- 1 st Vulling van 1 saucijsje ( verse worst )
- 1 Handje Pistachenootjes
- 50 gr Bacon
- 1 Klein handje peterselie
Voor de groenten
- 1/2 st Bloemkool
- 200 gr Diepvrieserwten
- 2 st Meiknolletjes
- 1 st Pastinaak of schorseneer
Extra
- 1 Basis-saus voor vlees (event. apart maken)
Instructies
Parelhoen
- Haal de vulling uit de saucijs, vermeng hierin de stukjes pistachenoot ende kleingesneden peterselie
- Snijd de filet open zodat je een plat stuk overhoudt ( zo plat als een schnitzel )
- Leg een strook alufolie klaar, vet dit in met olijfolie en bestrooi met peper en zout
- Leg hierop reepjes bacon ter breedte van de filet, leg hierop de filet
- Vorm een rolletje van de vulling en leg deze in het midden van de filet
- Rol met behulp van de alufolie op tot een strak rolletje, rol dit goed dicht (event. dubbel )
- Pocheer de rolltjes een half uur in water wat tegen de kook aan zit
- Haal ze uit het water en laat afkoelen
Groenten
- Snijd plakjes van de roosjes bloemkool en bak deze licht
- Kook de erwten een paar minuten en maak er een puree van in de keukenmachine
- Kook de meiknolletjes in hun geheel en snijd daarna in vieren
Presentatie
- Maak een basis-saus voor vlees
- Snij dunne lange repen van de pastinaak of schorseneer en frituur deze in zonnebloemolie lichtbruinen laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi direct met een beetje zout
- Pak de parelhoen uit en bak de rolletjes in olijfolie zodat ze goed warm zijn
- Snijd er vervolgens plakjes van ong. 1 cm van
- Leg deze mooi op een voorverwarmd bord en giet hierover de vleessaus
- Schik hierop de pastinaakchips (of schorseneer )
Copyright 2021 © Cercle Des Gourmets