Spitskool-Gehakt Ovenschotel

Heerlijk !
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4

Equipment

  • Ovenschaal
  • Pureestamper

Ingrediënten
  

  • 750 gr Kruimige aardappel
  • 2 st Uien
  • 2 teen Knoflook
  • 2 el Olijfolie
  • 300 gr Rundergehakt
  • 2 el Paprikapoeder
  • 1,5 el Komijnpoeder (djinten)
  • 1 handje Verse peterselie ( voor garnering )
  • 1 tl Zout

Instructies
 

  • Verwarm de over voor op 180 gr.
  • Schil de aardappels en kook ze gaar in ong. 20 min.
    voeg wat warme melk toe en klontje boter en stamp tot puree
  • Snipper de ui en knoflook fijn
  • Snijd de spitskool in reepjes
  • Bak het gehakt rul en houdt apart
  • Bak de ui en knoflook tot zacht ( laat de knoflook niet aanbranden, dat wordt bitter )
  • Bak de spitskool mee tot deze wat zachter wordt
  • Voeg het gehakt en en de kruiden toe
  • Doe gehakt en spitskool mix in de ingevette ovenschaal
  • Smeer de aardappelpuree hierover uit en strijk glad
  • Strooi hier wat paneermeel over en verspreid hierover wat kleine stukjes boter
  • Bak dit in de oven voor ong 35 á 45 min tot lichtbruin
  • Strooi vlak voor opdienen wat verse peterselie ter garnering
Trefwoord ovenschotel, Spitskool