Spitskool-Gehakt Ovenschotel
Heerlijk !
Recept afdrukken
Delen via e-mail
Porties : 4
Keukengereedschap
- Ovenschaal
- Pureestamper
Ingrediënten
- 750 gr Kruimige aardappel
- 2 st Uien
- 2 teen Knoflook
- 2 el Olijfolie
- 300 gr Rundergehakt
- 2 el Paprikapoeder
- 1,5 el Komijnpoeder (djinten)
- 1 handje Verse peterselie ( voor garnering )
- 1 tl Zout
Instructies
- Verwarm de over voor op 180 gr.
- Schil de aardappels en kook ze gaar in ong. 20 min.voeg wat warme melk toe en klontje boter en stamp tot puree
- Snipper de ui en knoflook fijn
- Snijd de spitskool in reepjes
- Bak het gehakt rul en houdt apart
- Bak de ui en knoflook tot zacht ( laat de knoflook niet aanbranden, dat wordt bitter )
- Bak de spitskool mee tot deze wat zachter wordt
- Voeg het gehakt en en de kruiden toe
- Doe gehakt en spitskool mix in de ingevette ovenschaal
- Smeer de aardappelpuree hierover uit en strijk glad
- Strooi hier wat paneermeel over en verspreid hierover wat kleine stukjes boter
- Bak dit in de oven voor ong 35 á 45 min tot lichtbruin
- Strooi vlak voor opdienen wat verse peterselie ter garnering
Copyright 2021 © Cercle Des Gourmets